Ifj. monarchista

Egy ifjú monarchista gondolatai ősi államformánkról, történelmünkről, és mindenféléről, ami ehhez kapcsolódik.

Utolsó kommentek

Brit hajó, magyar név: Mohacsfield

2009.10.14. 18:09 HuPiedone

Kutakodásaim közben a következő érdekességre bukkantam: 1917. január 7-én a német U36, cs. és kir. lajstrom szerint U35 (mivel Pola volt a támaszpontja) tűzpárbajban legyőzte, majd a legénység mentőcsónakba szállása után torpedóval elsüllyesztette a brit felségjelű Mohacsfield (azaz Mohácsföld, Mohácsmező) nevű felfegyverzett gőzhajót. Történt mindez Máltától 40 mérföldnyire délkeletre. Az összecsapásban hárman haltak meg a gőzhajón.

A Mohacsfield 1910-ben épült, 3678brt-ás gőzhajó volt, melyet a brit Doughty Shipping Co. üzemeltetett. Miért éppen a magyar történelem egy ilyen ominózus helyszínéről nevezték el a hajót? Esetleg magyar kötődése volt a társaság tulajdonosának? Ki tudja...

 

Források:
http://uboat.net/wwi/ships_hit/4203.html
http://www.naval-history.net/WW1LossesBrMS1917.htm
http://www.archive.org/stream/merchantseamanin00cornrich/merchantseamanin00cornrich_djvu.txt

Szólj hozzá!

Címkék: haditengerészet i világháború

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjmonarchista.blog.hu/api/trackback/id/tr731447935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása