Ifj. monarchista

Egy ifjú monarchista gondolatai ősi államformánkról, történelmünkről, és mindenféléről, ami ehhez kapcsolódik.

Utolsó kommentek

Horthy emléktábla avattatott

2009.11.16. 18:55 HuPiedone

Már írtam arról, hogy a Déli Harangszó Baráti Kör a Veres Péter úton emléktáblát fog avatni, mely arra emlékeztet, hogy azt az utat 1945-ig Horthy Miklós útnak hívták. Ez meg is történt.

Érdekes látni, hogy a médiában milyen sokaknak feltűnt az emléktábla állítás idejének apropója, azaz, hogy 90 éve vonult be Horthy és a Nemzeti Hadsereg a "bűnös városba". Az Index is rittyentett egy vicceskedő tudósítást egy bizonyos emberről, aki Horthyt idézve vonult végig a történelmi útvonalon deres lován, illetve el is beszélgettek Pók Attila történésszel a kormányzó aktualitásáról.

Horthy emléktábla avatásNa de vissza az emléktáblához! Mintegy 100-150 ember előtt tartották meg a rendezvényt az itt balra is látható szervezők. A (illetve az egyik) Vitézi Rend is képviseltette magát, sok díszelgő egyenruhás is volt, sőt, a kerület polgármestere is megjelent.

 

Horthy emléktábla avatásÍme a még eltakart emléktábla és három vitéz meg a zászlajuk.

 

 

 

 

 

 

 

Horthy emléktábla avatásItt pedig a már leleplezett emléktábla. A Horthy képe alatt elhelyezett felirata a következő: "Emlékezetül, hogy 1921 és 1945 között e főút Horthy Miklós kormányzó nevét viselte -  Állíttatta közadakozásból a Déli Harangszó Baráti Köre 2009". Íme az igaz lokálpatrióta civil kezdeményezés, nagy tapsot érdemel a baráti kör, és elnöke, Onyestyák György!

2 komment

Címkék: horthy emléktábla horthy kor

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjmonarchista.blog.hu/api/trackback/id/tr361529185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boldog Szilveszter 2009.12.04. 17:11:44

Olvastam az indeksz "megemlékezését", ezek a szerencsétlenek képtelenek voltak a kormányzó beszédét pontosan idézni, több mondat és a szóhasználat is eltér az eredetitől.

kb 5 percükbe került volna a 19-ben elhangzottak megszerzése, úgy tudom újságírónak hívják magukat...

Kérdés, hogy ez most a szokásos igénytelenségük vagy egy pitiáner csalás.

HuPiedone · http://lajtamonitor.hu/ 2009.12.08. 14:43:15

@Boldog Szilveszter: Nem volt az Index a tőlük elvárhatónál se igénytelenebb, se idiótább :-). De ugye egy ilyen alkalomról mint a mainstream média elég nagy szereplője meg kellett valahogy emlékezniük.
süti beállítások módosítása