Ifj. monarchista

Egy ifjú monarchista gondolatai ősi államformánkról, történelmünkről, és mindenféléről, ami ehhez kapcsolódik.

Utolsó kommentek

Károly király szentmise és kiskáté

2009.10.11. 20:23 HuPiedone

Az interneten megjelenő magyar monarchizmus egyik elindító blogján (azaz a Monarchista Gondolatokon) és az abból kinőtt Regnum! portálon is érdekes anyagok jelentek meg utolsó királyunk, IV. Károly visszatérési kísérlete évfordulójának kapcsán.

Az évfordulón hagyományos Károly-misén részt lehet venni és terjeszteni lehet a létét itt.

Értetlenkedőknek Károly-kiskáté pedig erre.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország tévhitek iv károly

Fiume, a Szent Korona legszebb gyöngye - úticél ajánló

2009.10.10. 21:00 HuPiedone

Valaha Fiume, ez az akkor nyüzsgő, szédületes ütemben fejlődő Adria-parti kikötőváros volt a népnyelvben a magyar korona legyszebb gyöngye (egész pontosan a kifejezés eredete Jókaihoz köthető). Ez a gyöngy kihullott a Koronából, fénye megkopott, végül pedig olyanokhoz került, akiknek nincs is koronájuk. Fiumében jártam.

4 komment

Címkék: zene ajánló adria fiume úticél

Netkávézó a Monarchia korából

2009.10.07. 12:02 HuPiedone

A magát Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak hívó - minek is nevezzem - alkotókör (valójában leginkább egy tehetséges ember) néha már-már a maga nemében zseniálisnak is nevezhető street-art alkotással örvendezteti meg az utcán sétáló embereket. Ezúttal a Práter utcában helyeztek el egy remek "hirdetést". Kellemesen monarchikus hangulatú szatirikus álreklám autentikus stílusban, garantált felröhögés. Aki már látott egy-két dualizmus korabeli reklámot, annak bizonyára ismerős "a Monarchia egész területére" és az "egyenesen Párizsból" is. Az egész úgy remek, ahogy van. Kattintás emerre a képért. (Csak halkan jegyzem meg, akkoriban persze már rég nem a galambposta és a postakocsi volt a divat. A M. Kir. Posta pedig összehasonlíthatatlanul jobb szolgáltatást nyújtott, mint köztársasági utódja...)

2 komment

Címkék: humor osztrák magyar monarchia

süti beállítások módosítása