Ifj. monarchista

Egy ifjú monarchista gondolatai ősi államformánkról, történelmünkről, és mindenféléről, ami ehhez kapcsolódik.

Utolsó kommentek

Lőállások a Kobila-szoros keleti oldalán

2009.08.27. 21:59 HuPiedone

Kobila-szoros lőállásokNémileg vérszegény bejegyzést közlök ezennel. A kép a Cattarói-öböl Kobila szorosának osztrák-magyar lőállásait ábrázolja. Eléggé beleolvadnak a sziklafal vonulatába, rakott kőfalakat kell keresni. Az azok fölötti lyukak a lőrések.

 

 

Ezek a természetesen sziklás part falába vájt tüzelőállások, amik kiegészítették az öböl erődökből és ütegállásokból álló védműveit. Itt valószínűleg kisebb ágyúk, esetleg géppuskák lehettek, amik legfeljebb tengeralattjárók és kisebb naszádok ellen voltak telepítve.

Kobila-szoros lőállások térképA térkép megmutatja az állások elhelyezkedését. Az egyik búvárinstruktorom elmondása szerint ezeket a víz felől, a sziklákról lehet megközelíteni, bejárhatók és folyosók kötik őket össze. Sajnos nekem nem volt lehetőségem bemenni az állásokba, ugyanis ehhez egy olyan csónak szükségeltetik, amivel közel lehet menni a sziklákhoz. Onnan pedig már úszni kell...

Hamarosan itt az erődsorozat grand finaléja, úgyhogy senki ne most köttesse ki az internetet!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: adria montenegró erőd haditengerészet osztrák magyar monarchia kriegsmarine kuk i világháború cattaro kobila

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjmonarchista.blog.hu/api/trackback/id/tr491333596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása