Ifj. monarchista

Egy ifjú monarchista gondolatai ősi államformánkról, történelmünkről, és mindenféléről, ami ehhez kapcsolódik.

Utolsó kommentek

Jobbik: történelmi jogfolytonosságot!

2009.06.14. 12:55 HuPiedone

Ma is a Jobbikkal fogok foglalkozni, mert nem lehet szó nélkül elmenni amellett, amit tegnap Vona Gábor mondott a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

Elsőre nem tűnhet valami fontosnak, de úgy érzem, ez a két mondat minden túlzás nélkül egy új korszak eljövetelét jelentheti a magyar politikában: a politikai közbeszéd részévé válik az alkotmányos rend helyreállítása, a Szent Korona-tan jegyében.

"Amikor arról beszélek, hogy új alkotmányra lenne szükség, néhányan megkérdezik, »nem mindegy, milyen alkotmány van, lesz nekem attól több fizetésem?« Pedig ha visszatérnénk a történelmi jogfolytonossághoz, akkor alkotmányos alapjainkat a Szent Korona-tan határozná meg, vagyis az SZDSZ és az MSZP nem is működhetne Magyarországon, ezáltal tehát mindenkinek több lenne a fizetése."

A kilátások mindenesetre biztatóak, és egyelőre annál többre nincs is szükség, mint, hogy tömegek ismerjék meg az alkotmány helyreállításának gondolatát. Ebbe az is belefér, hogy sokak számára emészthetőbbé teszik, ha ilyen populista papírba csomagolják. Bár a Jobbik egyedülálló jelenleg ezzel a felvetéssel, ha a számbavehető politikai erőket tekintjük, de mégse látom bennük azt a kvalitást, amivel akár csak nekifoghatnának egy ilyen jelentőségő változás előkészítésének munkájához.

3 komment · 1 trackback

Címkék: magyarország jobbik alkotmány aktuálpolitika pártpolitika szent korona tan

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjmonarchista.blog.hu/api/trackback/id/tr971184107

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.14. 15:51:08

A Kuruc.info üzenete az SZDSZ-nek Az SZDSZ és a zsidópárt holdudvarának minden tagjának feljánlunk egy-egy bőröndöt a meneküléshez. Cserébe elfogadunk aranyat (nem baj, ha fog formájú), ezüstöt (a tőlünk ellopott családi érdekelne leginkább) valamint emb…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joejszaka 2009.06.27. 20:38:36

Nagyon jó meglátás.

Félek, hogy a Jobbik nehogy tönkretegye a monarchista a hagyományos eszméket.

Amiktől mi sem áll távolabb, mint egy nemzetiszín szélsőbal párt.

Inkább ne legyen jelen a hazai életben a monarchizmus, mint hogy évtizedekre ellehetetlenüljön a hebehurgya politizálás miatt.

HuPiedone · http://lajtamonitor.hu/ 2009.06.27. 23:00:24

@Joejszaka: Köszönöm, így gondolom én is. Remélhetőleg azért megjelenik a megfelelő tudás birtokában lévő értelmiség is a politikában ekörül a téma körül, és ne adj' Isten még valamiféle párbeszéd is létrejöhet.

sZoCi 2009.07.09. 01:20:31

előző kommentem igazzá vált, te tényleg belinkeled a kuruc.infos dolgokat, gratulálok hozzá, te antiszemita.
üdv. egy büsze SzocI
süti beállítások módosítása