Ifj. monarchista

Egy ifjú monarchista gondolatai ősi államformánkról, történelmünkről, és mindenféléről, ami ehhez kapcsolódik.

Utolsó kommentek

Az Adriai őrség - képeslap

2009.07.25. 11:40 HuPiedone

Ezen képeslap különlegességét az adja, hogy a magyar nemzeti színek is megjelennek rajta. Ilyen (tekintve, hogy a haditengerészet lobogója piros-fehér-piros volt, bár 1915-től elvileg tartalmazta a magyar címer heraldikai jobboldalát is, rajta a Szent Koronával) számomra több nem ismert.

Adriai őrség

Kattints a nagyobb képért!

Külön érdekesség, hogy a lapot egyébként egy cseh ember küldte Prágába...

A magyar zászló még egy haditengerészeti kötődésű képeslapon fordul elő, pontosan egy több képeslapon felhasznált fotón:

cattaro

Ez a kép a cattaroi öböl, a flotta legdélebbi kikötőjének egyik (Szent Györgyről elnevezett) szigetét ábrázolja teljes lobogódíszben. Akkor készült, amikor egy prominens személyiség (talán egy királyi sarj, de a forrásomat nem találom, részletekre meg nem emlékszem) meglátogatta a kikötőt.

Itt sajnos kénytelenek lesztek nekem, és nem a szemeteknek hinni, de a képen ott van a magyar lobogó is. Sajnos nem találtam olyan képet, ami nagyobb lenne és láthatóak lennének a címerek is, de talán a jobbszélső zászló a miénk. Ha valaki esetleg tudna részletgazdagabb képről, ne tartsa magában!

A sorozat további tagjai a képeslap címke alól elérhetők.

Szólj hozzá!

Címkék: adria képeslap őrség haditengerészet osztrák magyar monarchia kriegsmarine kuk

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjmonarchista.blog.hu/api/trackback/id/tr681247250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása