Ifj. monarchista

Egy ifjú monarchista gondolatai ősi államformánkról, történelmünkről, és mindenféléről, ami ehhez kapcsolódik.

Utolsó kommentek

Kiskáté a királyságról - Mi lenne, ha?

2010.04.01. 14:00 HuPiedone

Előre bocsátom, hogy ez itt természetesen vicc, szellemesnek szánt valami, mert ugye április 1-én kötelező nagyon humorosnak lenni. Az egész leginkább egy görbe tükör arról, hogy mi jut eszébe a többségnek, ha a királyság szót hallja. Szerencsére a királyságok, és a magyar királyság sem rekedt meg a történelemórák elferdített középkorának szintjén.

Ha királyság lenne, visszajönnének a népsanyargató Habsburgok?
Igen, és folytatnák a sanyargatást ott, ahol abbahagyták. Mivel az I. világháborút körülményes lenne újra lejátszani, a sanyargatás mondjuk az 1914-es válságos állapottól folytatódna. Ehhez viszont előbb az elmúlt hatvan év kormányainak sanyargatásügyi szakértőinek is kikérnék a véleményét, hogy a sanyargatás ne legyen teljesen idegen attól, amit a magyar néplélek már megszokott.

A király kötelezően affektálva és raccsolva beszél?
Igen, a miniszterelnök dadog, az oktatásügyi miniszter selypít, a honvédelmi miniszter pedig részeg. Ez így van kitalálva.

Ha újra királyság lenne, akkor rögtön visszatérnének az elcsatolt területek is?
Igen!
És ez még nem minden: természetesen újraindulna a Budapest-Fiume áruszállítás, a Ganz-Danubius gyorsan építene egy csatahajót államalapító királyunkról elnevezve, posztos rendőr állna minden sarkon és kakastollas csendőr járná a vidéket, Budáról Pestre többek között a Ferenc József hídon lehetne átkelni, Boszniában pedig a műveltebb körökben sikk lenne magyarul beszélni.

Ha királyság lenne, újra lenne sorkatonaság?
Nem feltétlenül, de ha nemesi származású vagy, háború esetén a vármegye által szervezett nemesi bandériumban szolgálatot kellene teljesítened. A rossz hír, hogy az ehhez való díszes lószerszám és páncél elég drága.

Ha királyság lenne, újra lenne jobbágyság?
Persze, hiszen királyság kizárólag feudális körülmények között működik. Erre a legjobb példa Nagy-Britannia, ahol csak azért nincsenek jobbágyok, mert a földesurak inkább nyereségesebb birkákat telepítettek a helyükre.

Jaj, ez rossz, akkor én kapálhatnék naphosszat?
Amennyiben paraszti származású vagy, igen. Természetesen a jobbágylét nem csak a kapálásból áll, ezerféle más munkát kell még elvégezni, és akkor még nem is beszéltünk a földesúrnak juttatandó egyéb dolgokról, mint pl. az első éjszaka joga.
Pozitívum viszont, hogy nem 60, csak kb. 20% adót kellene fizetni.

De nem lehetne inkább mégse...
De igen
, az áprilisi törvényeket valószínűleg újra sikerülne átvinni az országgyűlésen.

A király hazazavarná ezt a naplopó, nemzetvesztő tolvajbandát az országgyűlésből?
Igen!

2 komment

Címkék: humor magyarország tévhitek monarchizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjmonarchista.blog.hu/api/trackback/id/tr561883816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zekaxzi 2010.04.18. 09:34:19

"Erre a legjobb példa Nagy-Britannia, ahol csak azért nincsenek jobbágyok, mert a földesurak inkább nyereségesebb birkákat telepítettek a helyükre."

Nagyon jó. :))

Van egy könyvem, gyerekeknek szóló enciklopédia. Ott konkrétan azt írják, hogy az NSZK-ban földesurak vannak. 1975-ben.

Nos ez a szint él még ma is...

HuPiedone · http://lajtamonitor.hu/ 2010.04.22. 11:35:35

@Reina Nicolasa: Földesurak és NSZK? Hát ez elég groteszk :-).
süti beállítások módosítása