Ifj. monarchista

Egy ifjú monarchista gondolatai ősi államformánkról, történelmünkről, és mindenféléről, ami ehhez kapcsolódik.

Utolsó kommentek

Forradalom!!!44négy

2010.05.21. 17:11 HuPiedone

Úgy tűnik a komplett Fideszt megharapta a vérben forgó szemű, veszett forradalmi vadkan. Másképp egyszerűen nem lehet magyarázni ezt az eszement forradalmazást. Annyira fontosnak tartják ennek a kifejezésnek az alkalmazását, hogy az orbitálisan nagy durranásnak szánt tökéletes bullshitgyűjtemény "Legyen béke, szabadság és egyetértés" című (?) nagyívű "politikai nyilatkozatnak" is része. Ebben is szerepel ugyanis az a meglehetősen egyedi meglátás, miszerint az áprilisi választásokon valami nemzeti katarzis keretében forradalom történt a szavazófülkékben.

Nem tudom, esetleg mások találkoztak-e egy szavalásra emelkedő Petőfivel, vagy elsodorta-e őket egy rohamozó sans-culottes, de az én fülkémben még az Auróra ágyúdörgését se lehetett hallani. Ja, nyilván azért, mert itten egy vértelen forradalom történt. A szavazófülkékben benne. Már nem azért, de ennél sokkal nagyobb forradalmak szoktak lezajlani egyes WC-fülkékben, tessék csak megkérdezni olyanokat, akik a másnapi végbéltükrözés előkészítésére jóféle hashajtót vedelnek. Hozzáteszem, nem csak forradalom történt azokban a bizonyos szavazófülkékben, hanem még a Nemzeti Együttműködés Rendszere is megalapíttatott, bármi is legyen az. Ezek megtekerték a Marx-összest, és elszívták, vagy mi?

Szijjártó Péter, a Fidesz lánglelkű intelligencialovagja már egészen odáig ment, hogy a "forradalmi Országgyűlés alakult" hangsor szökkent ki foga kerítésén. Lehet persze, hogy ez csak amolyan random szóösszetétel volt egy akut mikroagyvérzés következtében, ami éppen nyilatkozata alatt lepte meg a szóvivőt. A másik lehetőség, hogy már a forradalmi terror is készül, a forradalmi lobogóval, meg forradalmi indulókkal és a forradalom ifjai már csak a forradalom vezérének forradalmi szónoklatát várják. Hát Che Guevara-s póló nem lesz, bakter?

Amire lelkük mélyén a forradalmazók gondolnak, az valószínűleg a "radikális" jelző. Ezzel valóban ott van a probléma, hogy Jobbik-brand lett, és Vitya mégsem beszélhet radikális fordulatról, nem? Még lehet, hogy Vona gyorsan meg is lepné egy gárdamellénnyel. De azért csak van más jelző is ebben a szép magyar nyelvben még a gyökeres változásra, mint a forradalom. Esetleg olyat is sikerül találni ami nem egy olyan folyamatot jelent, ami társadalmi osztályok kiirtásával, értékrendek eltiprásával, birodalmak szétzilálásával, féktelen káosszal és végül a selejt hatalmával jár.

 

A bejegyzés írója mélyen elhatárolódik a silány, indexesmegmondóblog-stílustól, amit alkalmazott, de a helyzet annyira groteszk, hogy másképp egyszerűen nem ment.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz forradalom aktuálpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjmonarchista.blog.hu/api/trackback/id/tr252021090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása