Ifj. monarchista

Egy ifjú monarchista gondolatai ősi államformánkról, történelmünkről, és mindenféléről, ami ehhez kapcsolódik.

Utolsó kommentek

Fiume magyar emlékezete - kiállításajánló

2009.06.11. 21:38 HuPiedone

Fiume, mai horvát nevén Rijeka az a kikötőváros, amit igazán magyarnak mondhatunk annak ellenére, hogy eredetileg olaszok éptették, majd többségében délszlávok lakták. Fiume magyar emlékezete jegyFiume akkor volt a legjelentősebb, amikor közvetlenül a Szent Koronához tartozva a magyar külkereskedelem jelentős része rajta keresztül folyt, magyar pénzből kikötő épült és magyar hajógyárak magyar tengeri hajótársaságoknak építettek magyar nevű hajókat (meg persze hadihajókat az Osztrák-Magyar Monarchia közös haditengerészetének).

Ezt a kort idézi fel az Országos Széchényi Könyvtárban látható kiállítás, ami Skultéty Csaba gyűjteményén keresztül mutatja be Fiume magyar múltját. Rengeteg képeslap, korabeli dokumentum és tárgyi emlék tekinthető meg, monarchistáknak kötelező! Figyelem! Július 10-ig látogatható (bár a jegy szerint 12-ig)! (És igen, enyém volt az első, hurrá! :-))

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló magyarország kiállítás fiume osztrák magyar monarchia kuk

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjmonarchista.blog.hu/api/trackback/id/tr461179834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása