Ifj. monarchista

Egy ifjú monarchista gondolatai ősi államformánkról, történelmünkről, és mindenféléről, ami ehhez kapcsolódik.

Utolsó kommentek

Tudattalan Trianon

2009.06.29. 13:41 HuPiedone

1920. június 4-én vált valósággá az, amitől már évek óta rettegett a magyarság. A megkonduló harangok gyászolták a gyászolhatatlant, és megjelölték egy új, mintegy két évtizedes korszak kezdetét.

Az ország a revízió lázában égett. Kimondva vagy kimondatlanul, de minden ember azért élt és dolgozott, hogy reménykedhessen benne. Ebben nem volt vita, nem volt ellenzék. Volt cél, amit mindenki ismert és magáénak érzett.

Aztán másodszor is lángba borult a világ. Már elérni hittük, már láttuk a várt-vágyott célt. De 1945 áprilisára minden összeomlott: nem maradt egy zsebkendőnyi magyar föld, amit ne taposott volna a vörös horda. Néhány héttel később valahol Németországban az utolsó honvéd kezéből is kihullott a fegyver, néhány év múlva pedig az utolsó magyar is elesett valahol Szibériában.

1947-ben másodszor is átéltük Trianont, Párizsban. Ezt a Trianont nem követte harangzúgás. A magyar lelket nem gyógyította, nem gyámolította, nem bátorította a harangszó. Azt kellett magának hazudnia, hogy nem beteg, sőt, hogy még bűnös is, és ha ezt nem érzi, gyáva.

Most gyógyulunk. Éppen, hogy megkezdtük a lábadozást. Most jön elő az, amit eddig elfojtottunk, amit próbáltunk a tudatunk legmélyére száműzni.

Gyógyulunk. Ha majd meggyógyultunk, erőt gyűjthetünk. S ha majd erősek leszünk, olyat fogunk tenni, amit senki nem fog érteni, aki nem magyar.

Szólj hozzá!

Címkék: trianon magyarság

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjmonarchista.blog.hu/api/trackback/id/tr491207684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása