Ifj. monarchista

Egy ifjú monarchista gondolatai ősi államformánkról, történelmünkről, és mindenféléről, ami ehhez kapcsolódik.

Utolsó kommentek

Mi akar ez lenni?

2009.06.11. 19:54 HuPiedone

Egy húszéves leírja, miért kellene visszatérnünk ahhoz az államformához, amiben a magyar nemzet kb. 950 évig élt, majd amit egy idegen, megszálló hatalom nyomására önjelölt vezetői lecseréltek az ún. köztársaságra. Ez az államforma a királyság, azaz a monarchia. Mert nem kell ősz fejű filozófusnak lenni ahhoz, hogy ez foglalkoztassa az embert.

Már ma többen blogolnak is erről. Nem kívánok nekik valamiféle konkurenciát teremteni, nem tudom a témát hozzájuk hasonló kellő alapossággal és szakértelemmel feldolgozni, műveltségem is hiányzik ehhez, de leírom, amit gondolok. Lesz értekezés magyarságról, aktuálpolitikáról, lesz úticél-, könyv- és kiállításajánló, KuK-nosztalgia és ami még jön.

További olvasáshoz meg mindenkinek ajánlom figyelmében Monarchista Gondolatokat, hubatka blogját és a Lex Sacra blogot (egyébként nem mintha ők meg idősek lennének...).

2 komment

Címkék: monarchista blog

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjmonarchista.blog.hu/api/trackback/id/tr681179592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boldog Szilveszter 2009.06.18. 13:14:40

Kedves HUPiedone!!

Jó lesz ez a blog, a kriegsmarine-os film különösen szép volt. További archívokat kérünk!!

Remélem van még néhány ilyen 20éves.

Respect:))

HuPiedone · http://lajtamonitor.hu/ 2009.06.18. 14:40:04

@Boldog Szilveszter: Köszönöm szépen :-). A filmek nem az én alkotásaim, csak beszúrtam őket, mert rájuk találtam. Lesz még csomó történelmi tárgyú írás, például egy kb. tíz részes sorozatot tervezek a birtokomban lévő OMM-korabeli, haditengerészeti tárgyú (és magyar vonatkozású) képeslapokból.
süti beállítások módosítása