Ifj. monarchista

Egy ifjú monarchista gondolatai ősi államformánkról, történelmünkről, és mindenféléről, ami ehhez kapcsolódik.

Utolsó kommentek

Az idegengyűlölet idegensége egy magyartól

2009.06.12. 11:45 HuPiedone

Nem, nem vadliberális értekezés jön "fasisztákról" (mert nyilván sok olyan ember van Magyarországon, aki ősi római jelképeket használ) és kirekesztésről.

Bánt, ha valaki általánosságban zsidózik. Bánt, ha cigányozik. Bánt az is, ha ugyanígy szidja a Kárpát-medence egyéb nemzetiségeit. Hogy miért?

Szent István országában nincs helye idegengyűlöletnek, pláne, ha egyébként nem is idegenekről van szó: akiket szidni szoktak, azok a népcsoportok már évszázadok óta "velünk" élnek. És nem vagyok benne biztos, hogy ilyet egyáltalán lehet-e írni, mert ezek a népcsoportok is "mi" vagyunk, magyarok.

Mert magyar az, aki magyarnak vallja magát, aki hazájának tartja Magyarországot, aki képes érte az életét is áldozni, ha a történelem ezt megköveteli tőle. Így egyformán magyar a zsidó, a cigány, a tót, a rác, az oláh (ezek egyike sem szitokszó, ha valaki nem tudná), a sváb, de a ferdeszemű is, és senki ne merje őket kollektíven bántani, mert azzal szembeköpi évezredes értékeinket. Ami többek között a Magyar Apostoli Királyságot naggyá tette, az a befogadás volt. Szent István intelmeiben is fontosnak találta, hogy ezzel foglalkozzon: "Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő." (VI. A vendégek befogadásáról és gyámolításáról, Magyar Elektronikus Könyvtár) A Magyar Apostoli Királyság széthullásához pedig az vezetett, hogy az ún. nemzeti eszmék megjelenése folytán a magyarság és a többi államalkotó nemzetiség viszonya megromlott.

Az elmúlt EP-választások kapcsán a Jobbik "Magyarország a magyaroké" szlogenjét az OVB kifogásolta, mondván alkotmánysértő, mivel az ún. alkotmány szerint "a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők". A t. Bizottságban úgy tűnik nem tudnak olvasni. Az államalkotó kisebbségek azáltal, hogy államalkotók, szintén magyarok (ami nem ellentétes azzal, hogy nemzetiségi hagyományaikat is ápolják), vö. "politikai nemzet". De az OVB ezzel mintegy idegennek állítja be őket.

Ha valaki egy másik magyarnak a magyarságát megkérdőjelezi, azzal a magyar államiságot veszélyezteti. Rendkívül veszélyes egy olyan káros úton elindulni, ahol a fő kérdés a "Ki a magyar?".

A magyar állam csak akkor maradhat fenn, ha a nemzet belső kohéziója megmarad. Csírájában kell elfojtani minden olyan törekvést, ami ezt az összetartó erőt rombolja, mert ez sokkal károsabb a magyarság számára az olyan külső támadásoknál, mint részeges papírtisok artikulátlan hőzöngése.

7 komment

Címkék: magyarország idegengyűlölet szent korona tan szent istván intelmei

A bejegyzés trackback címe:

https://ifjmonarchista.blog.hu/api/trackback/id/tr231180690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.14. 22:28:05

Ironikus, hogy pont emancipálódott zsidók döntötték meg a királyságot, szerelték le a hadsereget, öltöztették vörös rongyokba Budapestet, hogy a Magyar Királyság 2/3át el tudják venni azok a népek, akiket a befogadott a Szent Korona országa.

A cikkeddel egyébként egyet értek, főleg ezzel: "Csírájában kell elfojtani minden olyan törekvést, ami ezt az összetartó erőt rombolja"

teemur · http://teemur.blog.hu 2009.06.15. 22:15:39

Ajánlom figyelmedbe:
laudator.blog.hu/2009/05/23/egynyelvu_orszag_vagy_egynyelvu_udvar

Egyébként én sem bírom az "általános" vagy "csakúgy" népcsoportozást.

És teljesen egyetértek azzal, amit írsz.

De: "..., mert ezek a népcsoportok is "mi" vagyunk, magyarok. Mert magyar az, aki magyarnak vallja magát, aki hazájának tartja Magyarországot, aki képes érte az életét is áldozni, ha a történelem ezt megköveteli tőle. "

Sajnos, vannak jelek, hogy ez a közösségvállalás esetenként már megszűnt vagy épp megszűnőfélben van.

HuPiedone · http://lajtamonitor.hu/ 2009.06.17. 18:21:49

@TaTa86.: Köszönöm a visszajelzést. Ehhez azt hiszem nem is kell semmit hozzáfűznöm.

@teemur: Köszönöm, erről még nem hallottam. De ilyen értelemben (hogy az intelem a királyi trón megerősítésére vonatkozott) is rendben van, mert parafrázisát alkalmazhatjuk a mai helyzetre, amikor per pillanat se trón, se királyság nincs.

Az utolsó mondathoz meg: remélhetőleg ez egy olyan átmeneti állapot, ami visszafordítható, ha a rengeteg egyéb problémánk is megoldódik, és nem folyamatosan a felelősök keresése lesz a program. (Mert mondjuk a valódi felelősök megkapták büntetésüket...)

MTi 2009.07.04. 11:06:50

Ez nagyon jó - örülök, hogy rátaláltam!
Valóban: elérkeztünk egy olyan pontra, amikor már keresni-kutatni kell azt, ami összeköt bennünket... És sajnos, nemigen találjuk...
Összetartás nélkül, ha mindenki széthúz, megássuk saját sírunkat - aztán majd lesz olyan, aki belelök...

sZoCi 2009.07.09. 01:16:38

tisztelt ifj monarchista!

elképedve olvasom hogy a te blogodon zsidóznak.
ha ezt helyesnek tartot szerintem linkeld be az oldalra a kuruc.info nevezetű weblapot ahol hasonló eszméket képviselő ÁLLATOK firkálnak elképesztő, nevetséges, sőt néha már rémisztő dolgokat.

a te helyedben szégyellném magamat. én se fikázom a monarchista, szörreális nevetséges elképzeléseidet, hagyd a zsidókat békén, ők sokkal többre viszik mint te:)

üdv.

egy büszke SZOCI

HuPiedone · http://lajtamonitor.hu/ 2009.07.13. 14:23:14

@sZoCi: T. "ifjű, nagyoin is BÜSZKE szoci"!

Ha azt bírtad ebből az írásból kiolvasni, hogy zsidózás, akkor igen nehéz lehet a te helyzeted. A többi kommentedre nem reagálok, mert nem sikerült bennük értelmet találnom, viszont remekül szórakoztam.
süti beállítások módosítása